>
lange streep
Home | Papierwerk | Keramiek | Projecten | Gedichten | Biografie| Contact
streep

IN MEMORIAM EXPOSITIE
MIEKE MOSTERMANS

Galerie De WAAG t/m 20 december 2020
van donderdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur
Spaarne 30 rood, 2011 CJ Haarlem

Zoals de uitnodigingskaart voor de expositie al doet vermoeden: deze
in memoriam expositie voor Mieke Mostermans is een kleurrijke expositie geworden.
"Een bonte verzameling Proza, Penseelstreken, Poëzie, Potloodstrepen
en Potten van haar hand."
En tegelijk een ode. Een grote ode aan een prachtig mens.


Deze bonte verzameling is samengebracht en verbonden door familie, vrienden en ateliergenote Sarah Maernhoudt. Er is van alles te zien, van oud werk tot werk uit Mieke's laatste jaar. gedicht

Eén van de hoogtepunten uit het werk van Mieke was haar Kistje met Kleuren. 11 boekjes met elk 11 verhalen, gedichten en regels. Dit kistje heeft zij zichzelf kado gegeven op haar verjaardag op 11-11. Bij dit kistje met kleuren hoort een metaforisch sprookje. Het sprookje is door Sarah Maernhoudt in textiel uitgebeeld en samen met het boek daarover op de expositie te zien.

Maar... er is veel meer te zien, want Mieke was een kleurrijk figuur. Behalve het werk van Mieke is er natuurlijk ook prachtig werk van Sarah Maernhoudt te zien. Sarah heeft zich voor deze expositie door Mieke laten inspireren.

Het gedicht van Luuk Dronkert is ook een ode aan Mieke. Een ode aan de jarenlange vriendschap en kleurrijke samenwerking. Haar werk werd steeds kleurrijker en haar woorden steeds stralender. Samen met Sarah heeft Mieke in hun gezamenlijk atelier "De Waere" een prachtige tijd gehad.

Mieke is ziek geworden en veel te vroeg overleden. Op haar kaart stonden haar woorden: "Langzaam sterft een ster zijn laatste straal." En nu, heel even, omarmen wij haar warmte, kleur en uitstraling en is zij voor een paar weken, heel even, weer bij ons.