lange streep

 

papierwerk

Tekst Mieke Mostermans uit een Kistje met kleuren, 11x11:

Zand over piramides,
Maakt dat ze tijdelijk verdwijnen
Graven onvindbaar voor duizenden jaren
Zand erover laat verdwijnen maar niet voor eeuwig
Piramides met dromen en nachtmerries
Zand erover en niet blazen als je het niet terug wilt zien
Maar blaas als de tijd daar is.

‘De Waere’ in Hillegom

in gebouwencomplex De Tol, Haarlemmerstraat 5, 2182 HA in Hillegom; een fantastisch mooie ruimte een paar honderd meter over de grens van Bennebroek.

U bent van harte welkom

Vanaf donderdag 27 september delen Sarah Maernhoudt (Oostende, 1974) en Mieke Mostermans (Vogelenzang, 1958) atelier ‘De Waere‘.

Mieke Mostermans: behalve tekeningen, waaronder de nieuwe serie "Birds Flying Upstream" en keramiek is er een " Kistje met kleuren".
Een kistje met kleuren: een metaforisch verhaal over haar leven met psychosegevoeligheid. De 11x 11 teksten, die niet chronologisch zijn gerangschikt, laten zien dat verleden, heden en toekomst door elkaar lopen; geen chronologische lijn volgen, teruggrijpen, vooruitkijken of stilstaan in het moment. Geen begin, geen einde, terugkijken zonder spijt, soms met verdriet en nu vooruitkijkend in een groot gevoel van vrijheid bewust van vergankelijkheid.

Sarah Maernhoudt maakte, ook van geërfd kant, kleine buidels voor de vormen. Eerder al maakte zij de linnen zakjes voor het schervenproject van Mieke in 2017.
Vanuit die samenwerking en het kwam totaal onverwachts op hun pad besloten zij om het atelier en tevens expositieruimte te huren in Hillegom.
Sarah Maernhoudt werkt onder de naam De Waere Maernhoudt. De constante ideeënstroom die zij ervaart manifesteert zich in diverse disciplines. Disciplines die ook onderling op lumineuze wijze combinaties en partnerschappen weten aan te gaan. Fotografie, toneel, mode, schrijven,… Praktijk spreekt haar meer aan dan theorie. Momenteel werkt zij aan de troostpoppencollectie ‘Vazeliza’ en een bruidscollectie bestaand uit 13 silhouetten. Voor het najaar staan workshops met als thema Creatieve Zelfexploratie op stapel. De naam De Waere is gekozen voor het gezamenlijke atelier.
In atelier ‘De Waere ‘gaan zij naast eigen werk ook een verdere samenwerking aan met de gedachte 1+1 wordt één.
Op dit moment wordt gewerkt aan toepassingen voor interieur; kussens met dessins van Mieke gemaakt door Sarah. Modeontwerpen van Sarah met een detail dessin van Mieke.
Het werk versterkt elkaar en inspireert de ander tot een onbekend verhaal nog in de toekomst.